Backup / резервно копие

Според доклади от лидери в технологичния бранш като Cisco и Microsoft, кибератаките срещу фирми от всякакъв мащаб се увеличават и причиняват повече щети от всякога.

Няколко факти за кибератаките и загубата на данни

  • Повече от половината от всички бизнеси, които са жертви на кибератака или пробив на данни, впоследствие са обект на обществен контрол и търпят загуби в репутацията на марката, лоялността на клиентите и доверието на клиентите.
  • 29 процента от предприятията, които са жертви на атаки, губят приходи, а близо 40 процента от тези предприятия губят над 20 процента от общите приходи.
  • Сред компаниите, които търпят атаки или пробиви, почти една четвърт от тях губят значителни бизнес възможности след събитието за загуба на данни.
  • Повече от 20 процента от фирмите, които изпитват загуба на данни или страдат от кибератака, губят и клиенти. И 40 процента от тези компании губят повече от 20% от клиентите си.

Физически бедствия

С всички съобщения за кибератаки, хакери и злонамерен софтуер в новините в наши дни е лесно да се пренебрегнат някои от по-конвенционалните физически заплахи, пред които са изправени Вашите данни всеки ден. Пожар, наводнение или друг вид природно бедствие могат да унищожат всички данни във вашето местоположение и да направят възстановяването на практика невъзможно. И ако нямате налични множество резервни копия, обикновената кражба на твърд диск или устройство за съхранение може лесно да доведе до значителна загуба на данни. Ако това не е достатъчно, никога не трябва да приемате за даденост съвсем реалната възможност за поражения на твърдия диск и други видове хардуерни премеждия.

Защита на бизнес данните

Най-просто казано, архивирането на данни е просто копие на файлове от Вашия компютър, сървър или каквото и да е устройство. И както е илюстрирано с многобройните заплахи, описани по-горе, запазването на резервно копие на Вашите важни бизнес файлове и данни е от съществено значение.
На практика всички компютърни и технологични експерти ще ви кажат, че всяко архивиране е по-добро от никакво. Въпреки това, не всички устройства и технологии за архивиране са еднакви; нито всички те предлагат еднакви нива на защита. Следователно, за оптимална защита, най-добре е да защитите данните си, използвайки това, което ние тук в SSA предлагаме.