Сървърна оптимизация

Съвременният бизнес свят вече е завладял необятността на Интернет. Но създаването на бизнес, който генерира печалба, не е всичко, което е необходимо за успех. Ако вече имате такъв, трябва да помислите за оптимизация на сървъра.

Защо се нуждаем от оптимизация на сървърите си?

Факт е, че с нарастващия брой клиенти, те се нуждаят от бързо обслужване и комфорт (в крайна сметка това е единственият начин за успешен растеж на Вашия бизнес). В такива ситуации започват да възникват следните проблеми:

  • базата Ви данни започва да се зарежда бавно
  • сървърът не реагира от време на време
  • сървърът крашва, когато много служители или клиенти се свързват с него

Това са проблемите, които показват, че сървърът е претоварен и не може да изпълнява директните си функции, и в резултат на това свършената работа намалява, сървърът не може да се справи с потока от трафик и сте изправени пред загуба на пари, което е лошо за Вас и Вашия бизнес.
Разбира се, в този случай има риск да загубите дори редовните си клиенти. Дори и най-търпеливият от тях може да отиде при конкурентна фирма, уморен от чакането на достъп до Вас.
Препоръчваме да обърнете внимание на производителността на сървъра, за да не се сблъскате с проблемите, подчертани по-горе, и да го оптимизирате. Тази стъпка ще позволи на всички клиенти да се чувстват комфортно, което съответно ще повлияе на развитието на Вашия бизнес.

Какво е сървърна оптимизация ?

Както можете да видите, оптималното функциониране на всеки бизнес е пряко свързано с оптимизацията на сървъра. Ако клиентът влезе на страницата на сайта или служител използва складовия софтуер, тогава уеб сървърът получава заявка за тази дейност. След това уеб сървърът я обработва и генерира отговор. Скоростта на такава процедура на отговор зависи от сървъра, а именно от характеристиките на неговата производителност. При минимална скорост сървърът трябва да ускори – да увеличи скоростта на реакция.
Много потребители и собственици на фирми заменят хардуерното оборудване с по-мощни функции, очаквайки ускоряване на сървъра. Но това решение не винаги отговаря на очакванията и не позволява да се решат възникналите проблеми.

Не търсете решението на проблема сами! Ние работим за Вас!